Έρχονται «έξυπνα φανάρια» στην Αθήνα

//Έρχονται «έξυπνα φανάρια» στην Αθήνα
Τα φανάρια αυτά θα έχουν ασύρματο ανιχνευτή παραβίασης που θα «φωτογραφίζουν» όποιον περνά με κόκκινο και θα καταγράφουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος!

Η Περιφέρεια Αττικής εγκαινίασε τον ανανεωμένο Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας, (ΘΕΠΕΚ) και παράλληλα ένα νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει την εγκατάσταση «έξυπνων» σηματοδοτών, που θα καταγράφουν τους παραβάτες.

Ο περιφερειάρχης κ. Πατούλης δήλωσε πως σε πρώτη φάση θα τοποθετηθεί πιλοτικά ένας, σε σημείο που δεν θα γνωστοποιηθεί, ο οποίος θα φέρει ένα σύστημα με κάμερα, που θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις παραβιάζεται το κόκκινο και θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του παραβάτη. Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν, προκειμένου να επεκταθεί το μέτρο σε όλη την Αττική.

Η αναβάθμιση του ΘΕΠΕΚ, εκτός από τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, περιλαμβάνει, επίσης, την αποκατάσταση όλων των καμερών ελέγχου κυκλοφορίας στους δρόμους και τη συντήρηση των υπολοίπων από τα συνεργεία της Περιφέρειας που ανέλαβε το έργο. Συνολικά, σε όλο το λεκανοπέδιο, υπάρχουν συνολικά 235 κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας. Aκόμα, πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι κάμερες θα μπορούν να ενημερώνουν την Τροχαία για τυχόν βλάβες στους σηματοδότες και το οδικό δίκτυο ή για τροχαία ατυχήματα. Επίσης, θα βοηθούν στην ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου για τους χρόνους διαδρομής λαμβάνοντας υπόψη τον κυκλοφοριακό φόρτο σύμφωνα με τις μετρήσεις που λαμβάνονται από 500 συνολικά σημεία μέτρησης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε: «Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το ΘΕΠΕΚ ξαναγίνεται καινούργιο για τη βελτίωση και την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κυκλοφορίας, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών»

Πηγή: Autotriti.gr

2020-06-17T12:25:35+03:00