Η Bosch αναπτύσσει εφαρμογές φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

//Η Bosch αναπτύσσει εφαρμογές φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΩΡΙΜΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ. Η BOSCH ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.

Το ένα πρόβλημα στους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι να βρουν εύκολα σημεία φόρτισης στη διαδρομή τους, που να εξυπηρετούν. Το άλλο είναι να γνωρίζουν από πριν τι πρόκειται να πληρώσουν, καθώς σε αυτό το επίπεδο, το τοπίο της ηλεκτροκίνησης αποδεικνύεται χαοτικό. Σύμφωνα με μελέτες, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία έχουν κατά μέσο όρο έξι εφαρμογές επαναφόρτισης στα smartphone τους, ενώ το 15% αυτών διαθέτει πέντε κάρτες πρόσβασης επαναφόρτισης, ανάλογα με το δίκτυο!

Πέραν αυτού, οι τιμές στα σημεία χρέωσης παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ τους, κάνοντας πολλές φορές τους χρήστες να εξοργίζονται από τις αδιαφανείς τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και από τις διαφορετικές μεθόδους πληρωμής. Η Bosch φαίνεται να έχει θέσει ως στόχο τον τερματισμό αυτής της αναταραχής, αναπτύσσοντας υπηρεσίες επαναφόρτισης που παρέχουν πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα πανευρωπαϊκά δίκτυα επαναφόρτισης. Ήδη σε αυτές υπάρχουν δεδομένα για περισσότερα από 150.000 σημεία φόρτισης σε 16 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στις 200.000.

Για να δώσουμε μία διάσταση του όλου προβλήματος, τον Μάιο του 2020, μόνο στη Γερμανία, υπήρχαν 288 διαφορετικά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος φόρτισης αυτοκινήτων. Μάλιστα πολλοί πάροχοι αλλάζουν τη χρέωση από σταθερή, σε κυμαινόμενη, ανά κιλοβατώρα, μπλέκοντας ακόμα περισσότερο το όλο κουβάρι. Με τις εφαρμογές της Bosch όλα αυτά θα ενοποιούνται και ο τελικός χρήστης θα μπορεί να έχει εύκολα πρόσβαση σε μία εφαρμογή, να του υποδείξει που υπάρχουν διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης και τι θα πληρώσει στον καθένα από αυτούς. Αντίστοιχα, δεν θα χρειάζεται να διατηρεί πολλαπλές κάρτες φόρτισης, ανά εταιρία.

Πηγή: caranddriver.gr

2020-06-17T13:18:12+03:00