• 211 10 27 000

Η ρύθμιση που ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις καρότσες στα pickup

Η ρύθμιση που ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις καρότσες στα pickup

Με παρέμβαση του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου αποσαφηνίζεται η χρήση νέας τεχνολογίας καλυμμάτων στις καρότσες των pickup.

Το πλαίσιο κανόνων σχετικά με τον χαρακτηρισμό ελαφρών φορτηγών (μεικτής μάζας κάτω των 3,5 τόνων) τύπου pickup, που φέρουν αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα καρότσας, ρυθμίζεται με εγκύκλιο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ειδικότερα, με αφορμή και τα σχετικά ερωτήματα πολιτών, σημειώνεται ότι οχήματα κατηγορίας Ν1 αμαξώματος ΒΕ (pickup) που έχουν εγκατεστημένα καλύμματα από μη άκαμπτο υλικό, όπως αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα (τύπου ρολό) στο ύψος της καρότσας, που σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 10 εκατοστά από το αρχικό και τα οποία είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή πλαστικό, χαρακτηρίζονται ως ανοιχτά.

Με αυτόν τον τρόπο αποσαφηνίζεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης νέας τεχνολογίας καλυμμάτων, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή τύπου αμάξης, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες για την ασφαλέστερη μεταφορά των εμπορευμάτων τους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος πολλοί ιδιοκτήτες pickup δέχονταν πρόστιμο ύψους 2.000€ επειδή είχαν τοποθετήσει τα κάλυμμα στο ύψος της καρότσας, με αποτέλεσμα η... δαγκάνα του Νόμου να τους πιάνει για παράνομη τροποποίηση των χαρακτηριστικών του οχήματος. Πλέον, με αυτή τη ρύθμιση μπαίνει ένα τέλος στο κενό της νομοθεσίας.

 

Πηγή: caranddriver.gr

ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ